2016-01-15 20.14.02Det är inte bara kul för din hund att lära sig tricks utan det stärker även ert förhållande och förbättrar er kontakt och följsamhet. Att snurra runt är något som de flesta hundar enkelt kan lära sig, och de tycker det är jättekul!

Så Här Gör Du

Ta en hundgodisbit i höger hand och håll den framför din hunds nos. Rör godbiten framför hundens nos runt i en cirkel framför dig medan du står still.

MARKERA med en kicker eller ett ord (BRA tex) när hunden är i rörelse, och BELÖNA hunden med godbiten när varvet är slutfört.

När din hund har gjort detta några gånger lägg till ett ord som kommer bli ditt kommando. Jag använder SNURRA, men du kan såklart använda vilket ord du vill.

Efter att ha gjort detta 10 gånger med en godisbit i handen ta bort godiset och använd istället ditt finger som du för runt i en cirkel åt samma håll som du vill att din hund snurrar. Det är din handsignal som du kan göra mindre och mindre tydlig allt eftersom din hund blir bättre på att snurra. När din hund är riktigt bra kan du begära mer än ett varv och kanske börja gå framåt medan din hund snurrar vid din sida. Coolt eller hur!?

När din hund är bra på att snurra åt ett håll kan du också lära henne att snurra åt andra hållet. Kom dock ihåg att börja från början med att lura och byt hand! Jag använder höger hand för att få min hund att går medurs som jag kallar SNURRA, och vänster för att gå moturs som jag kallar SPINN.

OBS! Var uppmärksam på hur din hund rör sig, för de flesta hundar är höger eller vänsterhänta some vi och kommer därför vara lite stelare på ena sidan. Lyssna på din hund och börja med det varv som funkar bäst för din hund.

Här är en liten inspirationsvideo på Sally om just börjat lära sig att snurra.