Varför Du Borde Slänga ut Din Hunds Matskål

Om du går till en djurpark runt matdags kommer du att se apor, björnar och pingviner som matas från en rad till konstiga mojänger. Detta är vad vi kallar berikning. Vi har länge insett att djur i fångenskap har ett behov av att utöva naturliga ätbeteenden. Tyvärr är våra hundars nuvarande utfodringsritual så långt från deras förfäder sätt att äta som det kan vara.

De närmaste vilda förfäderna till våra hundar var allätare, och de gick igenom vårt avfall för att hitta något ätbart. Du kan läsa mer om hundars utveckling och matvanor här: http://fof.se/artikel/jordbruket-skapade-hunden.

Genom att använda leksaker, köpta och hemmagjorda, som utmanar din hund mentalt måste din hund arbeta för sin mat. Detta är något våra hundar gör mycket naturligt, och de älskar det!

Exempel på sådana leksaker är:

Här är en liten video där du kan se beräkning in-action:

Så släng ut din hunds matskål idag!

2 Comments
 1. annette 4 år ago

  Hej. Jag hittade precis din webbplats och blev helt såld på idén att slänga ut matskålen. Jag har adopterat en gatuhund från Rumänien och gissa om hon gillar att försöka öppna bukar och kartonger, gissa sedan hennes glädje när hon hittar nåt gott att äta..!
  Fattar inte att jag inte kommit på att gömma maten??

  Men tyvärr så fungerar inte länken till Snuffle mat, här ovanför =O(

  • admin 4 år ago

   Vad kul att du hittade hit Annette! Ja en föredetta gatuhund behöver mycket mer mental stimulans än en sällskapshund. Det är ju så hon har överlevt på gatan så hon kommer nog alltid behöva ett utlopp för de beteendena.

   Ojdå! Här är en ny länk med videos som visar hur du gör. Tar lite tid att fixa men hundarna älskar att använda dem! Lycka till!
   http://www.positiveanimalsolutions.com/Snuffelmat_p/snuffelmat.htm

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 © positivhundträning 2020 |   Orgnummer: 8501227485   |   Postadress: Fränstavägen 344, 84012, Fränsta

Log in with your credentials

Forgot your details?